Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

«Χρεοκοπήστε τους!»



«Διαπίστωσα ότι υπάρχουν κάποιες στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες δέχονται στοιχήματα για το αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι και μάλιστα σε καλές αποδόσεις. Θέλετε λοιπόν ένα δυνατό και ασφαλές ποντάρισμα; Παίξτε στο ότι θα την βγάλουμε καθαρή και χρεοκοπήστε τους μπουκ.
Κανέναν δεν συμφέρει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο πλούσιος βορράς θέλει τον αδύναμο Νότο να είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση και υπό καταστολή. Θέλουν μονίμως τον… ασθενή στο κρεβάτι του νοσοκομείου διασωληνωμένο για να πληρώνει τα ακριβά νοσήλια… Ούτε θα τον αφήσουν ποτέ να γίνει περδίκι, αλλά ούτε και θα του κλείσουν τον διακόπτη για να πεθάνει.


Στοιχηματίζω ότι θα πάρουμε κανονικά και με το νόμο τα 12 δις της 5ης δόσης, ενώ θα υπάρξει και έξτρα χρηματοδότηση με πάνω από 100 δις ευρώ. Θεωρώ επίσης δεδομένο, ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις τους θα εκδοθεί τελικά το περιβόητο ευρωομόλογο, ενώ δεν αποκλείω να υπάρξει και απελευθέρωση κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.
Για το μόνο που διατηρώ τις αμφιβολίες μου είναι για το αν τελικά θα συμμετέχουν εθελοντικά -όπως λέγεται- οι ιδιώτες, στο νέο πακέτο στήριξης. Εκτός και αν πιστεύουν οι ευρωπαίοι πολιτικoί ότι η ρίζα της λέξης ιδιώτης προέρχεται από το …idiot.
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί για πρώτη φορά συμφώνησαν σε κάτι. Ποιο ήταν αυτό; Η έκτακτη χρηματοδότηση της οικονομίας μας. Ακόμα και οι ΗΠΑ δια μέσου του Τζέι Κάρνεϊ χαιρέτησε – όχι τον πλάτανο – αλλά την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης! Γιατί όλα αυτά; Γιατί εκτός από το παράδειγμα του ασθενή που λέγαμε νωρίτερα, γνωρίζουν καλά ότι στη σύγχρονη εποχή αν τραβήξεις βίαια ένα τραπουλόχαρτο από τον οικονομικό πύργο θα σωριαστούν και όλα τα υπόλοιπα!
Ο Γιώργος Παπανδρέου χειρίστηκε πολύ έξυπνα – έως πανούργα – το όλο θέμα και βγήκε κερδισμένος από όποια μεριά και αν το δει κανείς. Καταρχάς εξέθεσε τον Σαμαρά, προβάλλοντάς τον ως ένα πολιτικό που βάζει την καρέκλα του πάνω από το καλό της πατρίδας του. Ακόμα και οι Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες του Σαμαρά έσπευσαν το τελευταίο διάστημα να τον κατηγορήσουν για αδιαλλαξία (δείτε δηλώσεις Στόιμπερ).
Επίσης ο πρωθυπουργός «ξεφορτώθηκε» κάποια ανεπιθύμητα και ίσως επικίνδυνα για αυτόν στελέχη όπως τον Φλωρίδη και τον Νασιώκα. Την μεγάλη επιτυχία όμως την καρπώνεται με την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο οικονομικών. Ότι και αν συμβεί ο πρωθυπουργός θα βγει από πάνω. Αν τα πράγματα πάνε καλά θα χρεωθεί την επιτυχία ως ο προπονητής που έκανε την …χρυσή αλλαγή. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, την αποτυχία θα την χρεωθεί ο παίκτης που ήταν χασογκόλης και δεν έβαλε το γκολ. Αφήστε που του πετάει και την καυτή πατάτα και των αποκρατικοποιήσεων. Η συγκεκριμένη καρέκλα λοιπόν είναι… ηλεκτρική.
Με αυτόν τον τρόπο επομένως, ουσιαστικά αποδυναμώνει τον βασικό του αντίπαλο μέσα στο κόμμα του. Οι δήθεν παραιτήσεις και όλο αυτό το σκηνικό που παίχτηκε την προηγούμενη Πέμπτη, εμένα δεν με ξεγελούν. Ακόμα και η τοποθέτηση του Πάνου Μπεγλίτη στο υπουργείο αμύνης έγινε για να χτυπήσει το καμπανάκι στους Γερμανούς οι οποίοι βγάζουν τεράστια ποσά από την πώληση οπλικών συστημάτων. Μην ξεχνάτε ότι ο Μπεγλίτης εδώ και πολύ καιρό – ως αναπληρωτής – είχε εκφράσει την αντίρρησή του για νέους εξοπλισμούς όσο η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση…
Μην αγχώνεστε λοιπόν και ότι βουτιές και αν κάνει το χρηματιστήριο εσείς συνεχίστε τις δικές σας… Δεν θα χρεοκοπήσουμε ως χώρα, όχι γιατί δεν… μπορούμε, αλλά επειδή δεν θα μας αφήσουν. Τα νοσήλια θα τα πληρώνουμε για μια ζωή. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτό το γεγονός και όπου βρείτε μπουκ που να δέχεται το συγκεκριμένο στοίχημα, πάρτε του και τα …μαγιό και αφήστε τον να ζει με φρούδες ελπίδες.
Αν αναρωτιέστε αν με …χτύπησε ο ήλιος στο κεφάλι και το γύρισα ξαφνικά στην πολιτική, οφείλω να σας ενημερώσω ότι στην αρχή της – όποιας – καριέρας μου ξεκίνησα στο πολιτικό ρεπορτάζ. Γιατί το γύρισα στο αθλητικό; Διότι όσο απίστευτο και αν σας φανεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χίλιες φορές πιο καθαρό από την πολιτική σκηνή του τόπου μας. Ο Μπέος μπροστά στους πολιτικούς μας είναι …ανέγγιχτη κορασίδα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share