Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αρχές Σεπτέμβρη έρχεται το «εργόσημο»


 

Ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει σήμερα η χρήση του

Στις αρχές του Σεπτέμβρη αναμένεται τελικά να κάνει πρεμιέρα το «εργόσημο» που θα αποτελεί τον μοναδικό τρόπο πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Το «εργόσημιο» θα έχει τη μορφή επιταγής ή κουπονιού και θα εκδίδεται από τον εργοδότη στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για την ασφάλιση οικιακών βοηθών, baby sitters, κηπουρών, εργατών γης και καθηγητών που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, με στόχο να περιοριστεί η ανασφάλιστη εργασία σε κλαδους της οικονομίας στους οποίους καταγράφονται υψηλά ποσοστά μαύρης εργασίας.

Το «εργόσημο» θα διατίθεται σε 600 σημεία στη χώρα, ...........
 
στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Εκτός από τις 14 τράπεζες που θα συνεργαστούν με το υπουργείο για την διάθεση κουπονιών , ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και μεγάλες αλυσίδες super markets.

Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται εισφορές, μειωμένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν που θα είναι 20% για το ΙΚΑ και 10% για τον ΟΓΑ.

Το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι έως το τέλος του χρόνου με το εργόσημο να ασφαλιστούν περίπου 50.000 εργαζόμενοι και στα ταμεία θα μπουν 60 εκατ.  ευρώ ενώ του χρόνου φιλοδοξούν οι ασφαλισμένοι και τά έσοδα να τριπλασιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share