Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αδιάβροχο… κινητό για υποβρύχιες κλήσεις!


Αδιάβροχη προστασία σε ηλεκτρονικές συσκευές -και όχι μόνο- προσφέρει το πρωτοποριακό σπρέι νανοτεχνολογίας που ανέπτυξαν οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας HzO. «Ψεκάστε, αδιαβροχοποιήστε, βουτήξτε» θα μπορούσε να είναι το μότο του «αδιάβροχου» σπρέι, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική «θήκη» μέσω ψεκασμού στο κινητό, επιτρέποντας τις… υποβρύχιες κλήσεις.
perierga.gr - Αδιάβροχο... κινητό για υποβρύχιες κλήσεις!
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του υδροφοβικού σπρέι, ο διευθυντής της εταιρείας ψέκασε αρχικά ένα κινητό τύπου Galaxy S της Samsung και στη συνέχεια το βύθισε σε ένα μπολ με νερό. Η συσκευή συνέχισε να λειτουργεί κανονικά κάτω από το νερό και να δέχεται ακόμη


και κλήσεις. Το πρωτοποριακό αδιάβροχο σπρέι θα μπορούσε, κατά τους επινοητές του, να προσφέρει προστασία σε χιλιάδες κατόχους έξυπνων κινητών από τον κίνδυνο ατυχήματος με νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό.
perierga.gr - Αδιάβροχο... κινητό για υποβρύχιες κλήσεις!
Κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο κινητά τηλέφωνα καταστρέφονται με αυτόν τον τρόπο. Μόνο στη Βρετανία, το 52% των χρηστών που δηλώνουν καταστροφή συσκευής μέσω της επαφής της με νερό, ρίχνει κατά λάθος το τηλέφωνο στην τουαλέτα. Η εφαρμογή του «μαγιό» ηλεκτρονικών συσκευών είναι απλή: Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ψεκάσει μια υπέρλεπτη επίστρωση του θαυματουργού σπρέι στην εξωτερική επιφάνεια και στις θύρες των γκάτζετ (π.χ. ακουστικά, ηχεία, κ.ά.). Το υλικό «σφραγίζει» τα πάντα κάνοντας έτσι τις συσκευές αδιάβροχες.
perierga.gr - Αδιάβροχο... κινητό για υποβρύχιες κλήσεις!
«Η μοναδική επίστρωση μπορεί να θωρακίζει οτιδήποτε θα μπορούσε να υποστεί βλάβη μέσω του νερού» υποστηρίζει η εταιρεία τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμη και σε υφάσματα και οχήματα. «Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, η συγκεκριμένη τεχνολογία προστατεύει τη συσκευή χωρίς να την φορτώνει με επιπρόσθετα εξωτερικά μέρη, ενώ παράλληλα προσφέρει ασφάλεια σε περίπτωση αναπάντεχων ατυχημάτων».
perierga.gr - Αδιάβροχο... κινητό για υποβρύχιες κλήσεις!
Ήδη οι υπεύθυνοι της αμερικανικής εταιρείας αναφέρουν ότι μέσα στο 2012 αναμένεται να προσφέρουν την αδιαβροχοποίηση σε καινούργιες συσκευές της Apple, όπως iPhone και iPod, τις οποίες στη συνέχεια θα διαθέσουν μέσω του διαδικτυακού καταστήματος Zagg. Ως γνωστόν τα έξυπνα κινητά της Apple διαθέτουν στο εσωτερικό τους αισθητήρα υγρών, που δείχνει κατά πόσο η συσκευή έχει έρθει σε επαφή με νερό ή άλλο υγρό. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε η εγγύηση της συσκευής δεν ισχύει. Έτσι, σε περίπτωση ατυχήματος οι τεχνικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν αυτό προκλήθηκε από την επαφή του κινητού με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share