Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ένστολο ..."σαφάρι" από το ΣΔΟΕ

PDF Εκτύπωση E-mail


sdoe1-458x315
Τις στολές υπηρεσίας ανέσυρε από τη …ναφθαλίνη, έξι χρόνια μετά την τελευταία χρήση τους, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος λανσάροντας στην εορταστική αγορά μπλε ραφ κοστούμια και ταγιέρ, με ριγέ διαγώνιες μπλε-κόκκινες-μπεζ γραβάτες για τους κυρίους και ανάλογα φουλάρια για τις κυρίες.
Οι ένστολες πεζές περιπολίες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στις αγορές της Κηφισιάς, του Πειραιά και στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας στην Ερμού ξενίζοντας τους καταναλωτές από τους οποίους ζητούν αποδείξεις.

«Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην έκδοση αποδείξεων. Αν εντοπιστεί πελάτης χωρίς απόδειξη, τότε ο ελεγκτής μπαίνει στο κατάστημα και διενεργεί προσωρινό έλεγχο βεβαιώνοντας τις όποιες παραβάσεις και καταλογίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται από τους νόμους», εξηγεί αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ποινή για τους καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν απόδειξη. Ο καταστηματάρχης όμως σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινές που ξεκινούν από απλά χρηματικά πρόστιμα, «λουκέτο» στα καταστήματα ή ακόμα και αυτόφωρο καθώς οι ισχύοντες νόμοι ενσωματώνουν σχετικές διατάξεις. 

Οι περίπου 50 ελεγκτές που λαμβάνουν μέρος τις πεζές περιπολίες παίρνουν το ημερήσιο πρόγραμμα κάθε πρωί στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς. Συγκροτούνται ειδικά συνεργεία από τρεις ελεγκτές, οι οποίοι φορούν τη στολή εργασίας τους και ξεκινούν ελέγχους στην εορταστική αγορά.
Όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ, το μέτρο των πεζών περιπολίων με στολή εργασίας επιστρατεύτηκε και πάλι προκειμένου να δοθεί η αίσθηση ελέγχου στην αγορά καθώς όπως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν η παρουσία των ένστολων ελεγκτών οδηγούσε σε αύξηση των αποδείξεων που εκδίδονται στη συγκεκριμένη περιοχή έως και κατά 100%. Το μέτρο είχε εγκαταλειφθεί από το 2005 αλλά τώρα επιστρατεύτηκε εκ νέου και μελετάται το ενδεχόμενο να παγιωθεί πανελλαδικά μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share