Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011!


Πέντε διάσημα γκουρμέ εστιατόρια ανά τον κόσμο φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των καλύτερων εστιατορίων για το 2011. Φρέσκα υλικά, ευφάνταστα πιάτα, δημιουργική κουζίνα και ξεχωριστό σέρβις αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας τους. Πρώτο στη σειρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε το «Noma» στην Κοπεγχάγη, του νεαρού διάσημου σεφ Rene Redzepi.
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011
Σπεσιαλιτέ του εστιατορίου θεωρούνται τα αχνιστά αυγά ορτυκιού που σερβίρονται πάνω σε σανό!
.........
...............




perierga.gr - Τα πέντε καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011
Δεύτερο στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο για το 2011 έρχεται το «El Celler de Can Roca» στην πόλη Χερόνα της Καταλονίας στην Ισπανία. Βασικό χαρακτηριστικό των τριών αδελφών Roca είναι η εμμονή στη «συναισθηματική» κουζίνα, σε αυτή που κατά την άποψή τους μπορεί να ξυπνήσει στους πελάτες παιδικές αναμνήσεις.
perierga.gr - Tα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011
Δίνοντας έμφαση στα ολόφρεσκα υλικά, πάντα εποχικά, και στην ιδιοφυή παρουσίαση των πιάτων, η γλώσσα με τις πέντε διαφορετικές σάλτσες βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων.
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011

 Επόμενος σταθμός μας πάλι η Ισπανία, αφού το τρίτο κατά σειρά καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως βρίσκεται στο Σαν Σεμπαστιάν και ονομάζεται «Mugaritz». Ο σεφ Andoni Luis Aduriz προσφέρει καθημερινά στους επισκέπτες του δύο βασικά μενού-έργα τέχνης με προϊόντα που καλλιεργεί στον κήπο του εστιατορίου!
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011
Λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά συνδυάζονται με το κρέας και το ψάρι, σε μια πανδαισία χρωμάτων και υφών, ενώ οι «κεραμικές πατάτες» αποτελούν ένα από τα αγαπημένα πιάτα.
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011
 Είναι ένα πραγματικό γαστρονομικό «διαμάντι» και βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μοντένα. Εμπνευστής του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «Osteria Francescana» είναι ο ανήσυχος chef Massimo Bottura, φανατικός οπαδός του κινήματος «Slow Food». Εδώ οι κλασικές παραδοσιακές συνταγές «μετουσιώνονται» σε εκλεπτυσμένες γεύσεις υψηλής γαστρονομίας ή αλλιώς σε gourmet πιάτα.
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2011
Έτσι η αυθεντική «σούπα φασολιών» σερβίρεται στη μοντέρνα εκδοχή της, και πιο συγκεκριμένα σε ψηλό γυάλινο ποτήρι!
 perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου
Την πέμπτη θέση έλαβε το «Fat Duck» του Heston Blumenthal – «γκουρού» της μοριακής γαστρονομίας, ή αλλιώς αυτού που έφερε τις κατσαρόλες κοντά στους… δοκιμαστικούς σωλήνες της Χημείας.
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το
Σε αυτή την «παχουλή πάπια» (όπως ονομάζεται ελληνιστί το εστιατόριο) πρέπει να δοκιμάσετε το περίφημο πιάτο «Sound of the Sea» (σ.σ. καρπάτσιο βακαλάου) που έρχεται στο τραπέζι μαζί με ένα μεγάλο ξύλινο κουτί με άμμο στο εσωτερικό του, ενώ πάνω στο διαφανές καπάκι του ξεδιπλώνεται… μια ακτή με κοχύλια, βότσαλα, φύκια και αφρισμένα κύματα(!). Επιπλέον, το πιάτο(;) συνοδεύεται από ένα μεγάλο κοχύλι που στο εσωτερικό του έχει ενσωματωμένο ένα iPod! Τι σημαίνει αυτό; Ο επισκέπτης απολαμβάνει το φαγητό ακούγοντας τους παφλασμούς των κυμάτων στην ακτή…
perierga.gr - Τα 5 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share