Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η 28χρονη Κοζανίτισα που κατασκευάζει software για διαβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας



Η Φωτεινή Αγραφιώτη παρουσιάζει μέρος της δουλειάς τηςτου Σπύρου Κουταβά
Η εταιρία της τρέχει προγράμματα ταυτοποίησης ατόμων σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα στρατιωτών σε πεδίο μάχης. Εάν και νεαρή μόλις 28 ετών, στέκεται ισάξια σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι Αμερικανικοί και Αγγλικοί κολλοσοι σε εξειδικευμένα θέματα ασφαλείας. Η κ.Φωτεινή Αγραφιώτη από την Κοζάνη, μεσουρανεί στο Τορόντο του Καναδά, με την εταιρία της να πρωταγωνίζεται.....


σε πρωτόγνωρα συστήματα ταυτοπροσωπίας η αναγνώρισης προσώπου με την χρήση Βιομετρικών χαρακτηριστικών. Η ίδια μίλησε στο veto fm για την Κοζάνη, το σχολείο, τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο στην Κρήτη και το εγχείρημα της εταιρίας της στο Καναδά.
Στο Αφγανιστάν δοκιμάστηκαν τα βιομετρικά χαρακτηριστικα της καρδιάς
Η δική της πατέντα έχει να κάνει με την αναγνώριση προσώπου από το κλασσικό καρδιογράφημα που ξέρετε. Βέβαια δεν χρειάζονται καλώδια παρά μόνο το άγγιγμα ενός δακτύλου για 4 sec σε μία οθόνη και έχουμε την ταυτότητα του προσώπου. ''Οι συσκευές μας δοκιμάσθηκαν επί μακρόν σε στρατιωτικά περιβάλλοντα όπως στο Αφγανιστάν. Όπου με την βοήθεια μιας μικροσκοπικής συσκευής που φοράει ο στρατιώτης είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε ποιος είναι, πού είναι (μέσω ενός gps), τι θερμοκρασία έχει, την ηλικία του και την αρτηριακή του πίεση.
Οι δοκιμές στο εργαστήριοΤα στοιχεία μεταφέρονταν ηλεκτρονικά από το πεδίο της μάχης στο κοντρόλ της μονάδας''.
Την ρωτήσαμε εάν μπορεί η ανακάλυψη του καρδιογραφήματος να χρησιμοποιηθεί ευρέως όπως σε αεροδρόμια. «Μπορούμε γρήγορα άμεσα ακόμη και από σήμερα» απάντησε η Φ. Αγραφιώτη. ''Η τεχνολογία είναι έτοιμη. Ακόμη και να προσφέρει ασφαλείς λύσεις στα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα των πολιτών. Επειδή δεν είναι δυνατόν και δεν επιτρέπεται η ασφάλεια να δώσει προσωπικά στοιχεία εμείς δημιουργήσαμε μια νέα τεχνολογία που σέβεται τον πολίτη. Η λύση που προτείνουμε είναι ένα αυτόματο σύστημα στο οποίο το άτομο οικειοθελώς επιλέγει να δώσει τα στοιχεία του. Εμείς στη συνέχεια κρυπτογραφούμε τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, κατασκευάζουμε μια μάσκα του ατόμου και ένα κλειδί -το μοναδικό μέσο που μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί. Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή, το κλειδί καταστρέφεται και πλέον μόνο το αληθινό πρόσωπο μπορεί «ξεκλειδώσει» τη βάση και να αλλάξει τα στοιχεία ή και να δημιουργήσει ένα νέο κλειδί. Έτσι αποφεύγουμε και την κλοπή των στοιχείων και την αντιγραφή τους''!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share