Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι δηλώσεις της εβδομάδας(To μεγαλείο και η αστειότητα του δημόσιου βίου )


Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά στις ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει ειδικά εκεί. Νομίζω ότι ο συνδυασμός τεχνολογίας και καπιταλισμού μάς έφερε έναν κόσμο εκτός ελέγχου. Και είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης επειδή μας αρέσουν τα iPhone».
Η κρίση είναι στο χέρι μας. Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν βλέπει τον εχθρό να κρύβεται μέσα σε ένα δαγκωμένο μήλο.

«Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που στη συνέχεια θα κατακάψει όλη την Ευρώπη».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης που δεν ξέρει ότι οι μεγάλες λέξεις βγαίνουν μόνο από μεγάλα παραστήματα, έχει την αίσθηση ότι αφήνει τη μικρή παρακαταθήκη του στην ιστορία.

«Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο......


και βαθύτερα στο πουθενά. Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο»
Η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, για την προφανώς αποτυχημένη συνταγή που χορηγείται πλέον  σε δόσεις θανάτου.

«Το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα…Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα»
Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γ. Χατζημαρκάκης, έχοντας την εντύπωση ότι αν αλλάξεις το όνομα, αλλάζεις και τη χάρη.

Εσείς ψηφίζετε και καταψηφίζετε,  αν θέλετε άλλο σύστημα, να πάτε στη Βόρεια Κορέα. 
Η πορφυρογέννητη Ντόρα Μπακογιάννη εκνευρισμένη από διαμαρτυρίες εναντίον της, προτείνει ως εναλλακτική λύση και τιμωρία την εξωτική χώρα, όπου κουμάντο κάνει μια οικογένεια.

Θα παλέψω…δεν ανήκω στη λαϊκή δεξιά που παλεύουν με μπριζολάκια και με φιλετάκια στις ταβέρνες…Τρομοκρατούνται τα βουλευτάκια, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα δεν είναι αν ξαναβγείς βουλευτής. Χέστηκα αν ξαναβγώ βουλευτής,
Βροντάει το Φίλιον, αστράφτει το Jimmy’s…Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έτοιμος να χύσει για την πατρίδα και την τελευταία σταγόνα του πρωινού espresso του.

«Eμείς κάναμε δουλειά, δεν πετούσαμε ατάκες πίνοντας μπύρες και τρώγοντας σουβλάκια».
Είναι πια φανερό ότι μετά την παραίτηση, ο Γιώργος επέλεξε λογογράφο από το χώρο της πρόζας για να χτυπήσει στα ίσια  το παρελθόν από τη Ραφήνα.

Εγώ τραγούδια γράφω....Δεν είναι ούτε η δουλειά μου ούτε η δουλειά της τέχνης - παρ' όλο που πολλοί το φορτώνουν στην τέχνη. Ούτε σε αυτό πιστεύω, ούτε στους πνευματικούς γκουρού πιστεύω, ούτε στους πνευματικούς ανθρώπους που κάθε τρεις και λίγο θα μας δείχνουν το φως στην άκρη της σήραγγας.
Με τόσα ψέματα….Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για όσους ματαίως περιμένουν το φως από τη διανόηση

Μιλάμε μια γλώσσα, όπως τη μιλάμε τέλος πάντων, γιατί κατά καιρούς έχουν γίνει ένα σωρό άχρηστες και εγκληματικές παρεμβάσεις, χωρίς να έχουμε ιδέα του τι νοήματα έχει εκφράσει αυτή η γλώσσα στο παρελθόν. Τη μιλάμε κατά τύχη, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούμε εδώ, χωρίς καμιά συναίσθηση και ευθύνη.
Ο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος για τις λέξεις με αρχαίο βάρος που σα φούσκες βγαίνουν από νεοελληνικά στόματα.

Σε οποιοδήποτε καφενείο να πας, όλοι θα υπερηφανευτούν ότι είναι απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Αναρωτιέμαι αν αυτές οι γιγάντιες προσωπικότητες θα ήθελαν εμάς τους νεοέλληνες για απογόνους τους, αν θα μπορούσαν να φανταστούν ποτέ αυτή την παρακμή.
Ο διεθνούς φήμης βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος για την κληρονομιά που θα έπρεπε να μας βαραίνει.

Αλήθεια, γιατί να κατηγορήσω τους υπουργούς που βγαίνουν τώρα και λένε ότι δεν διάβασαν το μνημόνιο; Εμείς τους ψηφίσαμε και τους δώσαμε τη δυνατότητα να δηλώνουν σήμερα αυτά τα τέρατα καμαρώνοντας, μάλιστα, πως έχουν τάχα τα κότσια να κάνουν και αυτοκριτική.
Ο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος για τους πολίτες που δεν ξέρουν ότι η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης τους.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, κάθε φορά που έπινα πάθαινα black out. Κάθε φορά…Ζούσα σε ένα διαρκή φόβο για το ποιον μπορεί να είχα συναντήσει, τι μπορεί να του είχα πει, τι είχα κάνει μαζί τους. Γι’ αυτό έμενα στο διαμέρισμά μου για μέρες και τα έπινα μόνος μου»
Ο Daniel Radcliffe έχοντας πέσει στην κατάρα του μύθου του Χάρι Πότερ, προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Μου αρέσει πολύ η συλλογή των αδερφών Mary-Kate και Ashley Olsen, αλλά είναι απαγορευτικά ακριβή. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να την αγοράσει!. Πηγαίνω που και που και την επισκέπτομαι. Είναι τόσο ακριβή, που εγώ νιώθω παρακμιακή! Δεν μπορώ να χωνέψω πως κοστίζει τόσα πολλά χρήματα.
Ο καθείς και τα προβλήματα του. Η Reese Witherspoon παραληρεί για μια ακριβή τσάντα που της βασανίζει την καθημερινότητα.

«Όλα γύρω σου είναι ρευστά, ξέρεις όμως ότι εδώ υπάρχει ένα κείμενο που δεν αλλάζει...τα e-books έχουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα: Η οθόνη σού δίνει πάντα την αίσθηση ότι μπορείς να σβήσεις ή να αλλάξεις τα κείμενα. Για κάποιον που έχει τρέλα με τη λογοτεχνία, όπως εγώ, δεν έχει λοιπόν επαρκή διάρκεια.
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν εραστής του χαρτιού και εχθρός των pixels

Όλοι καταρρέουμε, όλοι χάνουμε λεφτά, όλοι περνάμε δύσκολα…. 
Το πιο εκνευριστικό στην προσπάθεια «συμπαράστασης» των πολιτικών προς τον δοκιμαζόμενο λαό είναι αυτός ο παραληρηματικός πρώτος πληθυντικός. Εδώ προσπαθεί να κάνει δικό του τον καημό ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Οι νέοι πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να έχουν μια μόνιμη δουλειά για όλη τους την ζωή»
Για να πετύχεις, πρέπει να μιλήσεις τη γλώσσα των νέων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κάνει προσπάθεια να παρουσιάσει την προσπάθεια ανεύρεσης μιας δουλειάς, ως μπαρότσαρκα.

«Πολλές ελβετικές τράπεζες άρχισαν να νοικιάζουν θυρίδες ασφαλείας γνωστών ξενοδοχείων, διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν, πλέον, στην μεγάλη πίεση από την ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση Ιταλών πελατών"
Στα δύσκολα πάντα να κοιτάς στις χιονισμένες Άλπεις. Ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Φοροεισπράξεων, Ατίλιο Μπέφερα για το διαχρονικό δρόμο του κατατρεγμένου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share