Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πως να παραγγείλετε τον καφέ σας σε όλο τον κόσμο


Πως να τον παραγγείλετε τον καφέ σας σε όλο τον κόσμο



Αγαπημένη συνήθεια, απόλαυση, καθημερινή τελετουργία, η κατανάλωση καφέ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να στερηθούμε την απόλαυση αυτή ακόμη και αν βρεθούμε στην άλλη άκρη του κόσμου!

Ιταλία: Espresso
Το τέλειο φλυτζάνι πρέπει να έχει μια στρώση καραμελένιου χρώματος από πάνω. Αν θέλετε την αυθεντική εμπειρία θα πρέπει να τον πιείτε μονορούφι, ενώ στέκεστε στο μπαρ. Αν καθίσετε σε τραπέζι, θυμηθείτε ότι θα σας κοστίσει έως και τέσσερις φορές περισσότερο από ό, τι στο μπαρ.

Αυστρία: Melange
Ο πιο δημοφιλής καφές στα βιεννέζικο καφέ, συνδυάζει espresso και ζεστό γάλα, που σερβίρεται με αφρόγαλα ή με σαντιγί. Σερβίρεται συνήθως με ένα ποτήρι νερό που βοηθάει να καθαρίζεται τον ουρανίσκο σας από γουλιά σε γουλιά και να μην χάνετε την γεμάτη γεύση του.

Αιθιοπία: Buna
Στη γενέτειρα του καφέ, το δημοφιλές ρόφημα σερβίρεται με αλάτι ή βούτυρο αντί για γάλα και ζάχαρη, αλλά η ζάχαρη έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής μετά από την ιταλική κατοχή του 1930. Εάν δεχτείτε πρόσκληση για καφέ στο σπίτι κάποιου, μην σταματήσετε μέχρι να πιείτε τρία φλιτζάνια, θεωρείται ευλογία.

Μεξικό: Café de Olla
Παρασκευάζεται σε γάστρα, αρωματισμένος με κανέλα και δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη αφού συνήθως προστίθεται piloncillo (ανεπεξέργαστη καφέ ζάχαρη).

Σαουδική Αραβία: Kahwa
Είναι χαρακτηριστικό της φιλοξενίας των Βεδουίνων, ο καφές με κάρδαμο ενώ σχεδόν πάντα προσφέρεται με αποξηραμένα γλυκά τα οποία εξισορροπούν την πίκρα του καφέ. Σημειώστε ότι οι γυναίκες δεν είναι συνήθως ευπρόσδεκτες στα παραδοσιακά καφενεία με ναργιλέ, αλλά μπορείτε πάντα να απολαύσετε τον καφέ σας στο καφέ του ξενοδοχείου σας.

Τουρκία: Türk Kahvesi
Κατάλοιπο της οθωμανικής κουλτούρας, αυτό το γεμάτο ρόφημα ετοιμάζεται σε μια χάλκινη κανάτα και σερβίρεται συχνά μετά από το γεύμα με παραδοσιακά τούρκικα γλυκά και λουκούμια. Ακόμα και αν δεν είναι ο αγαπημένος σας καφές μπορείτε απλά να τον δοκιμάσετε για να σας πούνε το φλιτζάνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share