Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή Γιωτόπουλου με αιχμές για τις Αρχές (με άνωθεν ανοχή αν όχι υπόδειξη)



Επιστολή μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, έστειλε ο καταδικασθείς ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλοςστην οποία αφήνει αιχμές κατά των Αρχών για το σύστημα χορήγησης αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό, που οδήγησαν στην εξαφάνισή του.
Επιστολή Γιωτόπουλου με αιχμές για τις Αρχές
Στην επιστολή, που έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2014 και δημοσιεύει εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Γιωτόπουλος μεταξύ άλλων μιλά για τη μεταχείριση του Ξηρού εντός των Φυλακών, επιρρίπτοντας ευθύνες στις Αρχές και την κυβέρνηση, ενώ διερωτάται: «αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί, όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε διαταγή;».
Διερωτάται ακόμη: «Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».
«Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε», καταλήγει.
Η επιστολή εστάλη την ίδια ημέρα με την ανάρτηση του βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού και το κείμενο μανιφέστο με τα οποία απειλεί για επανεμφάνιση στην ένοπλη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share